Cum se realizeaza deblocarea unei usi de termopan

Nu doar usile de la intrare sau cele clasice de interior se blocheaza, ci si usile din termopan.

Te confrunti din ce in ce mai des cu blocarea usilor din termopan, care refuza sa ma functioneze corect?

Atunci cand butucul usii refuza sa se mai descuie ori usa e complet blocata, apeleaza la producatorul de tamplarie din PVC, de unde ai achizitionat usa sau cauta un lacatus mecanic specializat in procedurile de deblocare a unei usi din termopan fara cheie.

In niciun caz nu apela la o persoana neautorizata care nu are experienta in astfel de interventii. Te poti trezi cu geamuri sparte sau profilul usii degradat.

Echipele de lacatusi profesionisti sunt sunt pregatiti oricand sa intervina pentru deblocarea unei usi termopan, la orice ora din zi. Avand la baza o experienta dobandita in timp si calificarile profesionale, echipele de profesionisti pot realiza deblocarea unei usi in cel mai scurt timp si va va reda confortul casei, pierdut din cauza blocarii unei usi de acces din termopan.

Usile din termopan se pot bloca nu doar din cauza defectarii butucului, ci si a ruperii sau defectarii unei piese din componenta broastei, cu care orice usa vine echipata. De aceea, deblocarea trebuie sa se faca doar de catre specialisti in domeniu, care vor sti ce tip de broasca are usa, tipul termopanului si modul de configurare al usii, pentru a duce lucrarea la bun sfarsit.

Cum se poate debloca o usa de termopan?

Se gaureste butucul usii din termopan

In situatia in care o usa de acces din termopan s-a blocat si nu dispuneti de cheie, e nevoie de gaurirea butucului termopan cu ajutorul unui burghiu metalic. Un lacatus mecanic va sti care este diametrul potrivit al burghiului, in asa fel incat sa nu se rupa in momentul in care va da de arcurile de blocare ale usii. Gaurirea butucului se va face cu manevre usoare. Adancimea gaurii trebuie sa fie identica cu lungimea partii zimtate de pe suprafata unei chei.

Se sparge butucul usii de termopan

De asemenea, in cazul in care o usa de acces din termopan s-a blocat si nu aveti o cheie de rezerva se poate interveni prin spargerea butucului. Si in aceasta situatie un lacatus mecanic cu experienta va interveni cu succes. In niciun caz nu este recomandat sa faceti de unul singur astfel de operatiuni, daca nu vreti sa deteriorati iremediabil usa din termopan. In astfel de situatii un specialist va folosi scule speciale.

In ceea ce priveste costurile, deblocarea unei usi din termopan, prin spargerea butucului, va poate costa in jur de 100 de lei. Preturile insa, pot varia in functie de materialele folosite si de dificultatea interventiei.

Trebuie tinut cont ca o usa de termopan se blocheaza si atunci cand s-a rupt o anumita piesa din componenta broastei, cu care aceasta vine echipata de la producator.

In situatia in care blocarea usii a survenit ca urmare a unor probleme aparute la broasca, cu butucul functional, deblocarea usii va fi un succes daca va interveni un specialist care trebuie sa tina cont de tipul broastei existente, de tipul termopanului, dar si de modul de configurare al usii.

Si sistemul de inchidere al geamurilor din termopan se poate bloca destul de usor.

In astfel de situatii este nevoie de demontarea sticlei ferestrei blocate, pentru a nu deteriora profilul de termopan. Dupa acest proces, fereastra se va decala imediat, facand ca bumbii de inchidere sa coboare din locasurile de inchidere. Imediat fereastra va fi functionala. La final se va face o analiza a sistemului deteriorat, care a dus la blocarea usii si se vor lua masurile necesare pentru a preveni astfel de situatii in viitor.

Specialistii se confrunta in ultima perioada cu nenumarate comenzi pentru deblocari geamuri din termopan sau usi din termopan, semn ca nu doar usile din lemn sau cele metalice sunt cele care pot crea astfel de probleme. Un porfesionist nu intampina probleme in niciuna dintre aceste situatii. Deblocheaza orice usa din termopan, din lemn sau metalica, de acces, indiferent de producator sau de forma acesteia. Deblocarea usii va fi realizata fara alte daune.

Asadar, pentru a obtine rezultate maxime in deblocarea unei usi ori ferestre din termopan cereti doar ajutor de specialitate. Doar asa beneficiati de servicii complete de deblocari si reparatii usi sau ferestre din termopan, plus garantia lucrarii.

Apelati cu incredere la servicii profesionale de deblocare usi termopan!

Instalator non-stop Bucuresti

Instalatori sanitari non-stop . Apeleaza cu incredere la echipa de instalatori www.instalator-sanitar.ro. Instalatii sanitare, gaze, termice si frigotehnice.

Afla mai mult

Solicita un lacatus

SC Ruady Service SRL

Strada Resita, numar 25, sector 4, Bucuresti

Tel/Fax. 031 424 6775

0722 974 760; 0766 974760

0771 302745 (Mobil RCS&RDS)

0766 974760 Cosmote

E-mail: contact@lacatusbucuresti.ro

Dupa completarea formularului un membru al echipei Lacatus Bucuresti te va contacta pentru a confirma interventia.

Alege un lacatus profesionist.

Go to top